Kategorier
Lifestyle Yoga

Min tredje og fjerde yogatime

Min reise inn i yogaverdenen – en ny start – time tre og fire

Jeg  har nå kommet halvveis i kurset jeg går på, på Tønsberg yoga. Disse fire ukene har vært en helt nydelig begynnelse på en ny reise i livet mitt.

Turen inn

Bussturen går bedre og bedre for hver gang, jeg har ordnet meg kjøre fra der jeg ikke kommer lenger, og jeg føler meg bra. Jeg gleder meg til jeg får lappen tilbake, ikke mange månedene igjen nå!

Som jeg har nevnt tidligere så hadde jeg en rideulykke med hesten min i våres. Jeg falt av med hodet først og traff såpass hardt at jeg fikk kramper i hjernen og kroppen, to hjerneblødninger og en punktert lunge. Hjerte/lungeredning måtte også utføres til ambulansehelikopteret kom til stedet. Jeg er glad jeg sitter her i dag og kan skrive om dette, og ikke minst uten skader og i live.

Etter ulykken har jeg satt mer pris på ting jeg har i livet, menneskene rundt meg og generelt at jeg har et liv å leve. Det har vært mange oppturer og nedturer, en skikkelig berg og dal bane, men etter at jeg startet med yoga har jeg lært å kontrollere tankene bedre, og legge merke til det som skjer rundt meg. Jeg jobber i LumiYoga, og det å komme hit hver dag, inn i denne rolige atmosfæren som er her, med hestene mine utenfor vinduet og en sjef som er helt vidunderlig, har gitt meg en ny start.

Yogatimen

På yogastudioet lærer vi nye øvelser hver gang, som vi går nøye igjennom sammen. Mer og mer kan jeg ta med meg hjem på stuegulvet med hunden ved siden av meg. Fortsatt har jeg denne herlige følelsen av velbehag etter timen. Vi har lært mange nye pusteøvelser som gjør at jeg kan kontrollere angsten min, ved å puste riktig og fokusere på den. Den hjelper meg i hverdagen når det blåser litt rundt meg. Når jeg kjenner at noe er på gang, fokuserer jeg på pusten, får satt ubrukelige tanker til side og klarer å slappe av. Dermed kan jeg lage meg en kopp med te og sitte å nyte denne.

De fysiske øvelsene som vi lærer, er ordentlig moro. Jeg kjenner at kroppen blir mer og mer fleksibel, og gamle vondter i rygg og nakke har gradvis forsvunnet. Det er helt utrolig. Det er nok fordi vi strekker og tøyer kroppene våre, gir den en pause på måter vi som mennesker har glemt i hverdagens kjas og mas. Det å kunne gi kroppen muligheten til å snakke med sinnet og gi ro er noe vi trenger. Yoga for meg er helt ubeskrivelig godt.

Veien over torget

Etter timen rusler jeg over torget, legger merke til fontenen og hvor pen den er, spiser salaten min, som har blitt en greie som jeg ser frem til. Fortsatt spiser jeg den på benken ved bussen, men nå sist tirsdag valgte jeg å spise den inne på bussterminalen. Der var det en del flere mennesker, men det gjorde ikke noe. Det regnet og var litt surt ute også, så da tenkte jeg at jeg heller ville spise den inne. Det er noe jeg aldri har gjort før. Menneskene som satt der inne å ventet på sine busser, brydde seg ikke om at jeg spiste, noe jeg har fått for meg at de gjør. Det var en deilig opplevelse.

Hjemme med mann og dyr

Bussen kom og jeg satte nesa mot Tjøme. Jeg kom meg trygt hjem og fikk tatt meg en etterlengtet dusj og kokt meg en kopp med te, som jeg koste meg med i sofakroken med hunden og våre 3 katter. Mannen min kom hjem fra jobb 1 time senere, lo litt av meg da jeg tydeligvis så ut som en zombie som burde gå å legge seg. Yoga har gitt utslag på sovingen min også gitt! Jeg er deilig trøtt hver kveld og ingen sovepille benyttet på 4 uker. Denne pillen har jeg måttet ta hver kveld for å sove, men etter at jeg har begynt med yoga, er dette første 4 ukene på 1 år jeg ikke har trengt denne pillen. Så fort hodet treffer puta- sovner jeg og sover godt igjennom hele natten.

Elin Finne

Denne artikkelen ble først publisert på LumiYoga.no