Kategorier
Lifestyle Yoga

Min femte og sjette yogatime

Min reise inn i yogaverdenen – fortsetter – time fem og seks

Nå har jeg hatt min 5 og 6 yogatime, og snart er jeg ferdig på nybegynnerkurset Yoga Basic. Disse 6 timene jeg har hatt har gjort så mye med meg både fysisk og psykisk, at jeg nesten ikke kan tro det selv. Jeg reiser med bussen som om jeg aldri skulle ha gjort annet, jeg prater med ukjente mennesker og jeg føler meg bra. Det er en følelse jeg ikke har hatt på mange, mange år.  Yogaen gir meg så mye. Når jeg står der i salen med alle disse menneskene så føler jeg meg vel, i motsetning til andre situasjoner hvor jeg fort blir ukomfortabel hvis det er mye folk rundt meg.

Kropp-skanningen i savasana som vi starter hver yogatime med, begynner jeg å få til. Jeg har aldri likt eller klart å ligge rett ut på gulvet, eller andre steder for den saks skyld, ihverfall ikke der det er andre mennesker og klare å slappe av. Denne sjette timen så la jeg meg ned med de andre før timen startet, der hvor jeg tidligere har valgt å sitte i lotusstilling, med bena i kors. Det tok litt tid før jeg klarte å slappe av, men etter litt titting opp i taket og litt overbevisning om at jeg kun måtte fokusere på pusten, så klarte jeg å ligge der. Det høres sikkert veldig lett ut, men for meg så var dette en skikkelig mestring.

Vi lærer nye asanas hver gang, og jobber mye med de asanasene vi allerede har lært. Nå som vi har gjort enkelte av øvelsene hver gang, føler jeg at jeg blir bedre og bedre på å utføre dem, både på i timen og hjemme på stuegulvet. Yoga har blitt en del av min hverdag og jeg nyter det fullt ut.

Jeg har to timer til på nybegynnerkurset, og så er det over på videregående kurs. Jeg har allerede skrevet meg opp og sikret meg en plass, og jeg gleder meg veldig til å starte på neste nivå.

Alt det vi har lært har jeg tatt med meg og praktisert hjemme. Jeg kan velge selv når jeg vil gjøre yoga, hvor lenge jeg vil gjøre det og hva jeg vil gjøre av asanas. Det er helt utrolig hvor rolig og deilig følelse det gir, å gå inn i kroppen, inn i sinnet, inn i øyeblikket og bare være Elin. Fysisk har jeg blitt bedre. Jeg har ingen smerter eller vondt noe sted på kroppen og jeg har blitt noe smidigere. Psyken min har gjort en totalforvandling fra innesluttet og redd, til en jente som har egne meninger og klarer og stå opp for det hun tror på. Tankesettet mitt har endret seg veldig. Tankene har levd sitt eget liv i mange år og jeg har hatt et veldig destruktivt tankemønster. Dette klarer jeg å kontrollere bedre nå som jeg kan kombinere og sette sammen sinnet og tankene. Gjøre dem til én. Gjøre dem til slik at Elin kommer tilbake som hun en gang var, for mange år siden.

Jeg kjenner virkelig på kroppen hvor godt yoga er for hele meg. Spisemønstret mitt har endret seg. Jeg har fått et mer normalisert forhold til mat, når jeg skal spise og hva kroppen min trenger. Dette har jeg jobbet mange år med. Humøret mitt har endret seg, søvnmønsteret mitt, og mitt syn på det som er rundt meg som får meg til å føle meg bra. Sovepillene er kastet og det er deilig å slippe å måtte ta denne for å sove. Jeg føler jeg er verdt noe igjen, at jeg er til nytte for noen og ikke minst så føler jeg at jeg er Elin, som lever. Og vi lever bare én gang- så vidt jeg vet.

Elin Finne

Denne artikkelen ble først publisert på LumiYoga.no